DSCF6228.JPG

Hei.

Vi seiler Norskekysten i seilbåten Havelle sommeren 2018. Følg reisen vår her

Sandnessjøen

Sandnessjøen

Vi hadde en flott, men kald seilas fra Ylvingen opp til Sandnessjøen. Nå var vi midt i hjertet av Helgelandskysten, og det merket man fort når man så på sjøkartet. Det var øyer og grunner overalt, og den som hadde vakt måtte passe ekstra godt på.

Fjellene "De syv søstre"

Fjellene "De syv søstre"

Når vi nærmet oss Sandnessjøen lettet heldigvis det skydekket litt, og vi fikk øye på de karakteristiske fjellene som kalles for "De syv søstre".

Vi hadde på forhånd sjekket bademulighetene i Sandnessjøen, og funnet ut at de hadde ett flott basseng. Sommerværet tok dessverre slutt etter at vi kom nord for Trondheim, så vi hadde mistet litt av lysten til å bade i sjøen.

Så mens nordavinden blåste friskt ute fikk vi utforsket Sandnessjøen, handlet mat, og badet. Vi fant også en trivelig bar på kvelden, Onkel Oskar, innredet i engelsk kolonistil, med chesterfieldmøbler, vegg til vegg tepper, og peis. 

DSCF1443.jpg

Neste dag løyet vinden litt, og vi satt kursen mot øya Ylvingen.

Vakre Træna

Vakre Træna

Mørke labyrinter på Ylvingen Kystfort

Mørke labyrinter på Ylvingen Kystfort