DSCF6228.JPG

Hei.

Vi seiler Norskekysten i seilbåten Havelle sommeren 2018. Følg reisen vår her

I Ålesund, du tror vel på…

I Ålesund, du tror vel på…

"I Ålesund du tror vel på, at der er alle biler blå, og ålene har kåpe på, og svømmer bare når de må?"

Dette diktet/sangen er det jeg først og fremst assosierer med Ålesund. Jeg husker ikke helt hvor jeg har det fra, men jeg tror det stammer fra 1. klasse på barneskolen, da vi skulle lære bokstaven Å.

Det må hvert fall ha gjort inntrykk på meg, ettersom jeg husker teksten som det var i dag, og jeg husker ikke så mye annet fra 1. klasse.

Uansett, vi ankom Ålesund fredag 25. mai etter en nydelig tur forbi Stad. På vei innover speidet vi begge etter åler med kåper på, men vi så dessverre ingen. Kanskje det er utenfor sesong?

Vi trasket rundt noen timer i Ålesund før vi laget oss fredagspizza i båten. De fleste husene i Ålesund er bygget opp i Jugendstil, etter at hele byen brant ned i 1904. Dette gjør at det å gå rundt i gatene ikke føles som om man er i en kystby i Norge, men ett sted mye lenger sør i Europa.

Gatelangs i Ålesund

Gatelangs i Ålesund

Litt senere på kvelden fikk vi besøk av Daniel og Marthe. Daniel er den eneste jeg kjenner fra Ålesund, og han var tilfeldigvis i byen samtidig som oss!

Lørdagen benyttet vi til å handle litt mat, og ta turen opp på fjellet Aksla i byen for å få oversikt.

Utsikten fra fjellet Aksla

Utsikten fra fjellet Aksla

På ettermiddagen bestemte vi oss for å ta turen videre. Vi skulle egentlig videre til Finnøy, siden der hadde de badebasseng, og vi begynte å kjenne at det var på tide med ett bad i ferskvann. 

Etter å ha stampet noen timer med frisk bris midt i mot, bestemte vi oss heller for å ta turen inn til Brattvåg, og prøve igjen i morgen. Her var det flotte turmuligheter, og vi gikk opp på fjellet Synnalandshornet.

Elise på toppen av Synnalandshornet

Elise på toppen av Synnalandshornet

Helleik på toppen av Synnalandshornet

Helleik på toppen av Synnalandshornet

På kvelden lagde vi sushi i båten, dessverre ikke med selvfanget fisk, ettersom fisket har vært heller dårlig så langt. Hemmelige fiskesteder og fisketips mottas med takk!

Sushikveld i båten

Sushikveld i båten

Håp i havet

Håp i havet

Veien mot Stad og Ålesund

Veien mot Stad og Ålesund