DSCF6228.JPG

Hei.

Vi seiler Norskekysten i seilbåten Havelle sommeren 2018. Følg reisen vår her

Håp i havet

Håp i havet

Dette er ikke ett sponset innlegg, selv om det kanskje kan fremstå sånn.

(Vi er for øvrig åpne for sponsing av bloggen, dersom du sitter som ordfører i ett lite øysamfunn, og lurer på hvordan du kan få flere turister på besøk. Havelle – Influencing the coast of Norway)

Ok, nok egenreklame.

Vi seilte avsted fra Brattvåg etter at vi hadde spist lunsj, med kurs for Finnøy. De har tydeligvis Finnøy andre steder enn i Rogaland, og er det noe vi merker når vi seiler oppover, så er det at stedsnavn går igjen. Det er akkurat som at i hvert fylke oppover, så resettes stedsnavnene, og begynner forfra igjen.

Uansett, Finnøy er en nydelig perle ytterst i havgapet vest for Molde. Ikke minst så har de ett badeland som er åpent nesten hele døgnet, Håp i Havet.

Badelandet, Håp i havet, bildet er lånt fra visitnorway.no

Badelandet, Håp i havet, bildet er lånt fra visitnorway.no

Vi ankom øya etter en litt kronglete innseiling mellom masse staker og grunner. Det var en flott gjestehavn med god plass. Inne i havnen var det bare en annen båt, den franske båten Fram, som vi tidligere hadde møtt i Ålesund.

Sykkeltur på Finnøy

Sykkeltur på Finnøy

Vi fikk oss ett adgangskort til badelandet. Når vi kom inn oppdaget vi raskt at vi hadde bassenget, badstuen og dampbadstuen helt for oss selv. Rutsjebanen var dessverre stengt.

Etter å ha badet ett par timer bestemte vi oss for å legge ut på sykkeltur på øya. Klokken nærmet seg 22:30, og vi så at solen snart ville gå ned i havet. Gjestebryggen på denne fantastiske øyen hadde selvfølgelig sykler for gratis utlån.

Finnøy er tilknyttet den litt større Harøya i sør-vest med en molo. På grunn av dette har man fri sikt ut i havet mot nord-vest, og mot fjellene på fastlandet sør-øst.

Her er ett utvalg bilder, som viser litt av det vi opplevde på øya.

DSCF1004.jpg
DSCF0995.jpg
DSCF1007.jpg
DSCF1029.jpg
DSCF1061.jpg
Veien nordover

Veien nordover

I Ålesund, du tror vel på…

I Ålesund, du tror vel på…