DSCF6228.JPG

Hei.

Vi seiler Norskekysten i seilbåten Havelle sommeren 2018. Følg reisen vår her

Trange sund og øde holmer

Trange sund og øde holmer

Tirsdag 22. April var vi klar for å forlate Bergen. Vi hadde fått handlet det vi trengte av mat og andre småting. Som nevnt tidligere hadde vi delvis oversett pinsehelgen, og kostholdet vårt begynte å bli noe ensidig.

Vi kom oss av gårde først i 2-tiden, og begynte å krysse ut Byfjorden i retning Krossnessundet (Vinden var som vanlig rett fra nord). Etter ett par timer begynte vinden å løye, og vi bestemte oss for å gå for motor slik at vi ikke skulle drive tilbake til Bergen.

Etter å ha kommet inn i Kvernafjorden tok vi sikte på det som så ut til å være ett veldig trangt sund, Alversund. Her fant vi en liten holme, hvor det var mulig å legge til. Vi la oss til på Årsholmen, og hadde dermed vår egen lille holme for kvelden.

Årsholmen

Årsholmen

Vi fikk unnagjort kveldsbadet, og prøvde oss på litt fisking. Her fikk jeg turens første fisk. En flott lyr på nærmere 200 gram!

Vi prøvde fiskelykken på Årsholmen

Vi prøvde fiskelykken på Årsholmen

Dagen etter gikk turen videre. Det var tilnærmet vindstille, så vi bestemte oss for å gå innaskjærs oppover. Vi fortsatte ut Radsundet, gjennom ett nytt sund, og plutselig var vi ved Mongstad. Vi så at vi nærmet oss Sognefjorden, og fant ut at vi ville krysse den før vi tok kvelden.

Varmt i sola, innaskjærs ett sted mellom Bergen og Sognefjorden

Varmt i sola, innaskjærs ett sted mellom Bergen og Sognefjorden

Når vi skulle heise seil for å krysse Sognefjorden kom det en plutselig kastevind, og Elise som stod ved roret fikk blåst Roskilde-hatten sin rett av hodet. Fulle av pågangsmot gikk vi i gang med en bergingsaksjon, med opphentingen av loddetind, og Helleik sin caps friskt i minne. Nå hadde vi i tillegg kjøpt oss en hov! Etter en del leting måtte vi gi opp. Strømmen var for sterk, og den svarte hatten sank i fjorden. Havet har krevd sitt første bytte…

Elise valgte å ikle seg en gul turban og trøstepise Mozarella etter at hatten var gått tapt

Elise valgte å ikle seg en gul turban og trøstepise Mozarella etter at hatten var gått tapt

Vi gikk ett lite stykke videre, og la oss til på Buskøy for natta. Øya har ifølge havneguiden 12 innbyggere, men dette var i 2008. Etter å ha gått en runde på øya konkluderte vi med at innbyggertallet sannsynligvis ikke har gått opp de siste årene.

I havn i Buskøy

I havn i Buskøy

Når vi sjekket værvarselet for kvelden oppdaget vi til vår store overraskelse at det hadde endret seg, og at det nå var meldt frisk bris fra sør. Perfekt, vi skal jo nordover. Vi tar tidlig kveld, med mål om å legge oss ett stykke ut i havet, og komme oss forbi Stad i morgen.

Veien mot Stad og Ålesund

Veien mot Stad og Ålesund

Livet i Bergen

Livet i Bergen